Training en Workshops

Voor organisaties & bedrijven

Training en workshops van Reflektera

Regelmatig vragen organisaties of Reflektera ook preventief iets kan doen aan het steeds groter wordende probleem; burn-out gerelateerde klachten of misschien wel een burn-out van medewerker(s)!

Als organisatie / werkgever kan je natuurlijk wachten totdat iemand uitvalt, maar het is voor alle partijen beter om te voorkomen dan te genezen.
Daarom heeft Reflektera een een training van 3 dagdelen en een workshop van een dagdeel ontwikkeld.

Training Benedictijns timemanagement

In deze training staat ontspannen omgaan met een volle agenda centraal en word je meegenomen in de dagelijkse praktijk van Benedictijns Timemanagement.

Benedictus was een monnik die leefde in de vijfde eeuw in Italië. Na 3 jaren van volledige afzondering, schreef hij zijn idealen in “de regel van Benedictus”. Een groot deel uit deze regel gaat over het omgaan met tijd. Het mysterie van de Benedictijnen is, dat zij hun agenda dagelijks vol plannen maar op zo’n manier dat zij nooit te druk zijn. Dit is in zijn eenvoud bijzonder bruikbaar voor de moderne mens die in alle hectiek en met een overvloed aan indrukken en impulsen ‘het hoofd koel’ probeert te houden. 

Juist in een tijd als deze, waar werkdruk en stress dagelijks aan de orde zijn, is deze manier van omgaan met tijd zeer belangrijk en toepasbaar.

Onderwerpen die aan de orde komen, zijn onder andere: hoe ga ik met mijn tijd om, wat is uitstelgedrag en hoe kom ik daarvan af. Ook wordt er gericht op de kunst van het beginnen, de kunst van het stoppen, het ontspannen werken en leven met volle aandacht.

Deze training bestaat uit drie dagdelen waarin je jouw manier van omgaan met tijd onder de loep neemt. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

In deze training leer je:

Na deze training heb je geleerd om jouw taken op zo’n manier in te plannen, maar ook uit te voeren, zonder het gevoel te hebben dat je geleefd wordt. Er ontstaat meer balans, ontspanning en minder werkstress. Zowel in jouw werk, als in je privéleven zal het effect merkbaar zijn.

Een aantal reviews over deze training:

Workshop stresspreventie

Deskundigen hebben vastgesteld dat we niet eerder in een tijdperk hebben geleefd waar de mensheid met zoveel stress te maken heeft.

Vooral de meer ontwikkelde landen kampen met dit verschijnsel. Met als gevolg dat veel mensen te maken krijgen met fysieke en mentale klachten die hier direct uit voortkomen.

Gelukkig kunnen we leren om bewust met stress om te gaan om een teveel aan stress te voorkomen! Tijdens deze workshop word je meegenomen langs verschillende aspecten van stress en stressregulatie. Je leert wat stress nu eigenlijk is, hoe het is ontstaan en hoe je ervoor kunt zorgen dat je weer herstelt. Dit doen we door middel van diverse persoonlijke opdrachten die zowel privé als zakelijk gerelateerd zijn.

Deze workshop is een dagdeel en wordt incompany gegeven. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar. Neem contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.

In deze workshop kijken we naar: