ACT-meting

Leer meer over je onbewuste zelf

Man springt in de lucht van energie

De ACT-meting leert je wat jouw competenties zijn!

De Analytical Competence Tool (ACT) stelt je in staat meer over jezelf te weten te komen. Ook, en dat is uniek, over je onbewuste aansturing. Zoals we steeds meer ontdekken, bepaal je onbewust hoe jij je in privé situatie en op je werk gedraagt en hoe je overkomt bij anderen. Deze unieke tool geeft je daadwerkelijk inzicht in je onbewuste drijfveren.

In tegenstelling tot andere metingen, combineert de ACT®-meting tekst met beeld. Dit maakt het mogelijk om een onderscheid te maken tussen natuurlijke en aangeleerde competenties. Bovendien is de ACT®-meting in staat om de innerlijke drijfveren van een persoon te meten. Op beelden reageren we namelijk impulsiever, zonder na te denken, terwijl teksten slechts op cognitief niveau binnenkomen. Het is dus de combinatie van tekst en beeld die de ACT®-meting tot een uniek instrument maakt.

Waarom zou je de ACT-meting doen?

Omdat het anders is dan andere tools; omdat wij niet alleen in de meting vragen stellen, maar ook beelden. En die beelden zijn bijzonder omdat ze ‘voorbij je hoofd’ gaan. Dat zit zo: alles wat je leest wordt geïnterpreteerd door je ratio, door wat je geleerd hebt, door je hoofd. Nu is je hoofd niet altijd volledig betrouwbaar want je hebt ook dingen geleerd die niet bij jou passen maar bijvoorbeeld bij je ouders. Je hebt dus dingen aangeleerd die niet echt van jou zijn! Gaat een meting je nu cognitieve vragen stellen, dan antwoord je vanuit de dingen die je geleerd hebt, maar dat hoeft dus niet te betekenen dat dit ook bij je past! Bij vragen kun je dus een positief antwoord geven, terwijl het echt niet bij je past.

Beelden (afbeeldingen) gaan voorbij je cognitie, je hoofd, en daarmee ontdekken we datgene dat voorbij je hoofd gaat, dat wat echt bij je past. Je kunt daardoor veel meer zicht krijgen op je werkelijke talenten en niet je aangeleerde talenten. Daarmee is ACT® niet langer te vergelijken met al die andere cognitieve tests omdat die alleen vragen hebben en dus alleen je hoofd testen. En Human Being Management zegt dat dit slechts een klein deel van je is. Probeer het maar eens, je zult verrast worden door de uitkomsten.

Resultaat

Het levert je een meer diepgaand inzicht in je persoonlijke drijfveren, talenten en potentieel. Want nu weten we niet alleen je hoofd, maar ook je onbewuste drijfveren. We zien dus onmiddellijk waar jij je inspant voor de buitenwereld maar daar niet de meeste voldoening uithaalt of wat werkelijk bij je past.

Na de meting

Omdat de diagnose zo helder en in de roos is, komt er vrijwel direct de behoefte om de uitdaging van de diagnose aan te gaan. Dat is bij ons de meest gestelde vraag: “Hoe nu verder?”. Reflektera zorgt ervoor dat je diagnose wordt omgezet naar een daadwerkelijke verandering. In vervolgsessies is het mogelijk om de diagnose om te leren zetten in daadwerkelijke verandering!

 

Wat maakt deze test anders?

Alle andere testen zijn cognitieve testen omdat ze gebaseerd zijn op vragen. Hoe goed je de teksten in de vragen ook maakt, hoezeer er over nagedacht is: het wordt geanalyseerd door je hoofd en komt niet op de plek waar jij meer bent dan je hoofd: je onbewuste. En dat maakt ACT® niet alleen uniek, het maakt ook dat je daadwerkelijk je echte talent leert ontdekken.

Wil jij erachter komen wat jouw echte talenten zijn?

Neem dan contact met ons op en we vragen een ACT-meting voor je aan.