Loopbaanbegeleiding

Waarom Reflektera bij loopbaanvragen?
In ons leven lopen we allemaal een weg, een bepaalde route. Deze is soms heel helder en makkelijk te begaan. De route is je bekend, de omgeving is mooi, rustig en voorspelbaar.
Jaren achter elkaar weet je wat je moet doen, welke richting je op moet. Zowel privé als je loopbaanroute is goed begaanbaar.

Maar soms sta je ineens op een kruispunt en is het onduidelijk welke weg je in moet slaan. Er is nergens een heldere richtingaanwijzer te bekennen. De ene weg lijkt uitdagend, prikkelend, maar ook onvoorspelbaar en rotsachtig. De andere voelt misschien vertrouwd, maar ook heel saai of vermoeiend, het kost veel energie. En als je geen keuze maakt, zou het zomaar kunnen dat je héél lang op dat kruispunt blijft staan…

Bij loopbaanvragen gaat het vaak om wat je kwaliteiten en talenten zijn, maar ook je minder sterke kanten en schaduwkanten, wie je bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet. Daarom wordt de ACT-meting (voor meer informatie zie: ACT-meting ) vaak ingezet om dit helder en duidelijk te krijgen. Door middel van deze online-meting heb je binnen korte tijd meer diepgaand inzicht in je persoonlijke drijfveren, talenten en potentieel.

Ik ben ervan overtuigd, dat de route die het beste bij jou past pas duidelijk wordt als je werkelijk stappen gaat zetten. Soms heel letterlijk! Dat hoeven geen grote stappen te zijn, soms begint het met schoorvoetend schuifelen door inzicht te krijgen…. En terwijl je deze nieuwe weg op gaat, wordt de route stap voor stap duidelijker. (Als een wonder groeit de weg onder je voeten als je hem gaat) Je moet dus wel stappen gaan zetten! In deze zoektocht kan ik je begeleiden maar uiteindelijk ben jij degene die de route bepaald en (soms heel diep van binnen) heel goed weet welke weg er genomen moet worden.

Maak gebruik van de gratis kennismakings- adviesgesprek! Vul het contactformulier in of bel voor een afspraak. Soms is de eerste stap de lastigste!

Het coaching traject bestaat uit ongeveer 2 tot 10 gesprekken, afhankelijk van de hulpvraag.

Het geheim van verandering is om je energie niet te richten op bestrijding van het oude maar het realiseren van het nieuwe. Dit brengt je in beweging!