Recensies

U leest hieronder de recensies van verschillende personen:


Wanneer je niet meer weet waar je naartoe moet met de stilte, angst, schaamte en schuldgevoelens die zich uiten in fysieke, verlammende pijn in je lijf, kun je uit een hoop moderne opties kiezen: vooral medicijnen, maar ook de thuisapotheken doen het goed…alcohol en andere middelen. Helaas zijn die opties over het algemeen van tijdelijke aard, maar zit je er wel voor een leven lang aan vast.

Burn-out, op van de zenuwen om welke reden dan ook? Te hard of te veel gewerkt en jezelf voorbijgelopen, je gezin compleet vergeten in de zucht naar de meest onbelangrijke zaken die er maar zijn: geld, vakantie, auto enz……… Het is ook mij overkomen, misschien als product van een naoorlogs land in bloei; een land waarin niet gezeurd moest worden en iedereen vooral vooruit moest. Een ladder beklimmen waar je het einde niet van zag. Na vele jaren eist dat zijn tol en stortte ook ik in. De mensen die ik lief had stierven of verlieten me. Heel normaal, dat wel, maar wat daarna?

Via mijn werkgever kwam ik bij Peter terecht en die heeft mijn kijk op dingen, waarvan ik zelf bedacht had dat ik ze niet goed gedaan had, veranderd in positieve gedachten. Een vrij lange en moeizame weg misschien, maar de moeite waard. Pijn verdwijnt immers niet zomaar. Ik kan er in ieder geval weer tegenaan, met een volledig andere kijk op het leven, en nog veel belangrijker, een gezonde (sobere) toekomst. Contacten met mensen lijken zich als vanzelfsprekend te herstellen en het vertrouwen in mezelf en de wereld om me heen komt langzaamaan terug. Wanneer me vorig jaar gevraagd zou zijn of “praten met een coach” me enig goed zou doen, zou ik daar ernstig aan getwijfeld hebben. Inmiddels weet ik beter en kan eenieder vertellen dat de juiste persoon je weer in het zadel kan helpen. Ik heb Peter natuurlijk al bedankt maar het is goed, voor mijzelf en wellicht voor andere, om dit op papier te zien staan.

Robert


Na mijn Burn-out dacht ik dat ik mijzelf weer helemaal onder controle had. Na enkele maanden weer fulltime gewerkt te hebben merkte ik dat ik toch niet helemaal de oude was en dat ik ook nog regelmatig over mijn grenzen ging. Ergens zat er een ‘lek’… Ik voelde mij 80 % hersteld maar de laatste 20 % kreeg ik voor mijn gevoel niet onder controle.

Daarom heb ik op advies van een familielid contact gezocht met Peter. Na diverse fijne, open en eerlijke gesprekken heb ik ook de ACT-meting gedaan. Deze gaf mij samen met de gesprekken diverse nieuwe inzichten in mijzelf. Uiteindelijk heb ik na ongeveer een jaar gekozen om een nieuwe baan te gaan zoeken. Ook in de periode daarna kon ik altijd terecht voor een eerlijk advies van Peter. Ook tijdens de maanden van solliciteren gaf Peter mij eerlijke tips

Peter is een fijne gesprekspartner, sociaal, laagdrempelig en toegankelijk. Ook als je toch te eigenwijs bent om zijn advies op te volgen blijft hij positief met je meedenken. Ik kijk terug op een fijne en leerzame periode. Het is niet altijd makkelijk om eerlijk te zijn tegen jezelf. Als je aan het begin van dit traject staat voel je je soms beschaamd, dit moet je proberen zo snel mogelijk te vergeten. Het is een goede levensles voor jezelf en als je discipline genoeg hebt zul je daarna een versie 2.0 van jezelf worden.

David uit Ridderkerk


September 2017 liep ik helemaal vast op mijn werk. Jarenlang veel te veel hooi op mijn vork begon zich te wreken. Daar kwamen nog wat andere spanningen bij en toen was het elastiek uit mijn draagkracht. De eerste schooldag na de vakantie ging het gelijk helemaal mis. Ik begon met huilen en kon niet meer stoppen. Het was tijd dat ik hulp kreeg. Via mijn werkgever kwam ik bij Peter van Reflektera terecht en dat bleek een goede keuze. Peter had geen betere naam kunnen verzinnen voor zijn praktijk! Wat Peter deed, was mij een spiegel voorhouden. Hij liet mij zien wat mijn gedrag voor effect had op de mensen om mij heen en wat mijn gedrag voor mijzelf betekende. Dat gaf mij inzicht en dat was belangrijk. Bovendien was Peter een prima luisteraar en wat is heerlijker dan eens over jezelf spreken, iets wat ik overigens helemaal niet gewend was. Het woorden geven aan gevoelens, gedachten en gebeurtenissen werkt vaak al verhelderend. Tot slot gaf Peter mij handvatten om beter met -voor mij- spannende situaties om te gaan. Heel praktisch allemaal.

Na 10 gesprekken had ik mijn leven weer aardig op de rit en bleken vervolggesprekken niet nodig. Het was heel waardevol en tot op de dag van vandaag ben ik blij met ‘de gesprekken met Peter’ en de spiegel die hij mij voorhield. Reflektera!

Pia

Docent de lage Waard, Papendrecht


Ik ben bij Peter terechtgekomen omdat ik vastliep in mijn werk. Al zoekend heeft Peter me geholpen inzicht te krijgen in de dingen die ik op zich wel kan, maar die energie kosten en de dingen die energie opleveren. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om de dingen te doen die werkelijk passen bij mijn eigen interesses, waar ik echt enthousiast van word. Ik heb nu het gevoel weer op weg te zijn, en ben benieuwd waar die weg me zal brengen.

Peter wil ik bedanken voor zijn luisterende, coachende en af en toe ook confronterende houding. Hij wist in de gesprekken altijd precies de vinger bij de zere plek te leggen. Daardoor heb ik veel van hem geleerd.

Helène Verloop

Docent Driestar College, Leiden


Peter heeft mij veel inzicht gegeven bij het indelen van mijn tijd, het stellen van prioriteiten, onderscheiden wat echt belangrijk is in het leven, tijd maken voor sport en ontspanning. Kortom: balans. Hij gaf mij een eenvoudig overzicht voor een weekindeling, waar ik al deze dingen in kon passen. Nu, 1,5 jaar later, gebruik ik dit nog steeds. Sporten was iets dat niet bij mij paste. Toch heeft hij mij overgehaald om er mee te beginnen. Dit bevalt me nog steeds. Met humor wist hij mij aan te moedigen. Ook wist hij veiligheid te creëren, waardoor er veel besproken kon worden.

Marisca Blankenstijn


Het afgelopen half jaar heeft Peter mij begeleid in mijn leerproces. Ik heb het eigenlijk altijd als prettig ervaren wanneer Peter en ik in gesprek gingen. Peter is heel open en een rustig persoon bij wie ik me snel vertrouwd voelde. Hij stelde eigenlijk altijd wel de juiste vragen waardoor ik ook verbanden kon leggen over mijn verleden en mijn gedrag nu. Het grappige is dat achteraf gezien het probleem helemaal niet duidelijk was. Gaandeweg de gesprekken kreeg ik dankzij Peter een steeds duidelijker beeld van de pijnpunten. Het fijne vind ik dat hij ook erg eerlijk is hierin. Hij heeft op geen enkel moment gesuggereerd dat hij precies wist waar we zouden eindigen, maar hij gaf praktische handvatten om aan te pakken waar ik tegenaan liep. We zijn (soms letterlijk door een wandeling) samen op weg gegaan en telkens kwamen we eigenlijk nieuwe zaken tegen die voorgaande problemen konden verklaren. Wat voor mij erg belangrijk was is dat Peter naast een goede luisteraar ook heel down to earth was. Hij kan vanuit zijn oogpunt een zeer duidelijke analyse maken en benoemen waar het op staat en hij beloofd geen gouden bergen maar zijn hulp is oprecht en heeft mij echt geholpen om mezelf te ontwikkelen en te blijven ontwikkelen.

B Wittekoek


In september heb ik de ACT test via Peter gedaan. Een korte overzichtelijke test. De rapportage die er uit voortkomt is uitgebreid en gedetailleerd. De uitkomst verklaart veel over waar ik op dit moment tegen aan loop en helpt mij om concreter mijn sterke en minder sterke punten te benoemen en keuzes te maken waar ik verder energie in ga stoppen.

Samen met Peter heb ik het verslag besproken. Daarbij stond Peter open voor vragen en kon deze op een rustige manier beantwoorden. Ik heb de gesprekken als prettig ervaren, omdat Peter met een open blik en onbevooroordeeld de keuzes waar ik voor sta wist te analyseren. Daarbij gaf hij praktische handvatten voor het oefenen met de punten die ik verder wil ontwikkelen.

Mirjam van der Zaag     Glintz                                                                                                                                                      ParicipatiePartner voor Leerwerkbedrijven


Graag deel ik mijn positieve ervaring met de ACT test die is afgenomen door Reflektera. De test was een korte test zonder lastige vragen. Voor mij was het verrassend dat met zo’n korte test er zo veel informatie werd verzameld die ook nog eens klopte bij mijn persoon, verleden en ontwikkelingsdoelen. Aan de ene kant geeft dat een bevestiging als ook een verrassende hoeveelheid nieuwe informatie.

De test geeft mij een goed beeld van mijn onderbewuste mogelijkheden en drijfveren. Mede door de heldere uitleg van Peter van der Knijff kon ik de resultaten omzetten in praktische doelen. Peter heeft mij hierin op een duidelijke en rustige manier bijgestaan.                                                                                                                       

Pieter Beens

Directeur primair onderwijs


Ik heb Peter leren kennen als een fijne coach om mee samen te werken. Het ACT-traject heeft mij meer inzicht in mijn functioneren gegeven. Samen met Peter heb ik de rapportage doorgenomen zodat deze ook bruikbaar wordt bij mijn verdere ontwikkeling. Peter haalt het beste in mensen naar boven op een persoonlijke en ontspannen manier. Hierdoor ontstaat ook ruimte om kwetsbare gebieden bespreekbaar te maken en zo een optimaal leerrendement te bereiken.

Melvin Uittenbogaard     Stichting De Hoop Dordrecht